Ronaldov najlukaviji potez karijere podijelio je Englesku

Golova nije bilo, a moglo je da je sudija Craig Pawson odlučio priznati jednu od najčudnijih situacija u svojoj karijeri kao glavnog arbitra

18.10.2022. 09:47
  • Podijeli:
ronaldo_gol_foto_twitter-1666079090049.webp Foto: Twitter

Manchester United i Newcastle prekjučer su remizirali bez golova u duelu na Old Traffordu, a javnost još uvijek piše o najlukavijem potezu u karijeri Cristiana Ronalda.

Golova nije bilo, a moglo je da je sudija Craig Pawson odlučio priznati jednu od najčudnijih situacija u svojoj karijeri kao glavnog arbitra.

Na startu drugog dijela defanzivac Newcastlea Fabian Schar izveo je slobodan udarac nakon ofsajda i dodao svom golmanu loptu.

Međutim, golman Nick Pope nije smatrao da je slobodan udarac izveden pa je lagano prilazio lopti, kao i lukavi Cristiano Ronaldo koji je vidio da je Schar odigrao izvođenje slobodnjaka svom golmanu.

Ronaldo je uzeo loptu i postigao gol na praznu mrežu. Sudija Pawson to uopće nije gledao, već je bio okrenut leđima. Nakon toga odlučio je poništiti pogodak, a uslijedile su žestoke kritike svih igrača Uniteda i cijelog Old Trafforda.

Tokom prvog dana nije postojao snimak koji pokazuje cijeli napad, odnosno da je Schar izveo prekid i dodao svom golmanu. Ipak, jedan navijač je s tribina snimio šta se tačno dogodilo i to je odlučio podijeliti na Twitteru. Čak se čuje da je sudija Pawson zviždukom označio da se prekid može izvesti.

Na snimku se vidi da je Schar dodao Popeu i sudija je mogao presuditi u korist Uniteda. Ovaj detalj podijelio je Englesku, a veliki je broj onih koji su na strani Ronalda i smatraju da je gol trebao biti priznat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()