Ronaldo promašio zicer, poništen mu pogodak, pa pogodio sa 11 metara

Njegov tim ispao je iz Superkupa senzacionalnim porazom od Al Ittihada

03.02.2023. 18:24
  • Podijeli:
Kristijano Ronaldo_Cristiano_Al Nasr_Al Nassr_Foto Reuters (1)-63c2cd8fd9f9e.webp Foto: Reuters

Nogometaši Al Nassra gostuju Al Fatehu u 15. kolu Premier lige Saudijske Arabije, a Cristiano Ronaldo tu traži prvijenac u dresu novog kluba.

Ronaldo je odigrao dvije utakmice u Saudijskoj Arabiji za Al Nassr i još uvijek čeka prvijenac. Njegov tim ispao je iz Superkupa senzacionalnim porazom od Al Ittihada, a sada je u toku treći duel kojeg njegov tim igra protiv Al Fateha.

U toku je utakmica i rezultat je 1:1, a mogao je biti na strani gostiju da je Ronaldo imao malo više sreće, odnosno pribranosti.

Ronaldo je u 35. minuti promašio zicer, kakve je rijetko promašivao tokom vrlo uspješne karijere. Iako golmana nije bilo na golu, Ronaldo je iz okreta sa šest ili sedam metara šutirao daleko preko gola.

Kasnije je Portugalac postigao i pogodak vrlo lijepim udarcem od stativu, no poništen je zbog ofsajda.

U 93. minuti kod rezultata 2:1 za Al-Fateh dosuđen je penal za Al-Nassr a siguran sa 11 metara bio je Ronaldo.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()