Ronaldo na udaru žestokih kritika portugalskih medija

Još uvijek bez gola na Evropskom prvenstvu

02.07.2024. 15:02
  • Podijeli:
cristiano ronaldo reuters-6683e540bb037.webp Foto: Reuters

Reprezentacija Porutgala grat će u petak protiv Francuske utakmicu čiji je ulog polufinale Evropskog prvenstva. Očekuje se da će ekipu na teren ponovo izvesti kapiten Cristiano Ronaldo, no ne razmišljaju svi na jednak način, a čak i među medijima u Portugalu ima onih koji kritikuju svoju ikonu i pitaju se je li i dalje vrijedan prve postave nacionalnog tima.

Primjerice, čitani Publico kritikuje njegovu igru u remiju protiv Slovenije i prolasku Portugala na jedanaesterce i njegovu izvedbu vrednuje ocjenom 4/10. "Još jedna loša izvedba kapitena. Kao i u prošloj utakmici, tako je i u ovoj, iako nešto manje, proveo puno vremena na travi", objašnjava se i dodaje:

"Potom je donosio loše odluke pred golom suparnika, loše je dodavao loptu ispred njega, pokvario time neke akcije, i bio neprecizan u završnicama, iako je jedinu pravu priliku u kojoj je bio neometan imao na kraju drugog dijela."

Kritikuje se i njegova nepreciznost u slobodnim udarcima, što je "nešto čega smo se nagledali", ističe da je promašio penal, da ne napada prostor, ne traži dubinu, niti saigrače pred golom, a niti ne pogađa kao što je nekad pogađao.

"Ima smisla postaviti pitanje je li Ronaldo u ovakvoj formi prednost ili uteg za ekipu. Što bi se dogodilo da je ušao u igru s klupe svjež, dok su Slovenci bili iscrpljeni? To nikad nećemo saznati", zaključuje se.

Strijelac 130 golova iz 211 utakmica za nacionalnu momčad na ovom turniru u 366 odigranih minuta, u susretima protiv Češke, Turske, Gruzije i Slovenije, još uvijek nije postigao gol iz igre. Uputio je 20 udaraca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()