Romin golman ne želi braniti za Srbiju

Šok za Piksija

08.03.2024. 12:25
  • Podijeli:
Mile Svilar-65eaf626ab4f4.webp Foto: Reuters

Mile Svilar (24) u posljednje vrijeme standardno brani za Romu, posebno od dolaska novog trenera Danielea De Rossija. Ove sezone Svilar ima 14 nastupa za rimski klub, u kojima je primio 13 golova. U pet susreta je sačuvao mrežu čistom, a branio je 1290 minuta.

Njegova dobra forma natjerala je Dragana Stojkovića Piksija da mu uputi poziv za predstojeće prijateljske utakmice protiv Rusije i Cipra, no Svilar je to odbio, iako se našao na proširenom popisu, pišu mediji u Srbiji.

Svilar želi iskoristiti FIFA-ino pravilo i promijeniti reprezentaciju.

Dosad je jednom nastupio za Srbiju, i to u prijateljskoj utakmici protiv Katara prije tri godine. Želi konkurisati za mjesto u belgijskoj reprezentaciji jer smatra da neće dobiti priliku u konkurenciji Vanje Milinkovića-Savića, Đorđa Petrovića i Predraga Rajkovića.

Svilar je nogometno odrastao u Belgiji, gdje je nastupao za Anderlecht. Nakon toga je bio u Benfici, a u Romi je od 2022. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()