Robert Prosinečki novi selektor Crne Gore

Žuti ponovo u tandemu sa Savičevićem

02.02.2024. 13:55
  • Podijeli:
Robert Prosinečki Žuti 2_UNA-64673cb417522.webp Foto: UNA

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zvanično je preuzeo kormilo reprezentacije Crne Gore.

Prosinečki je naslijedio Miodraga Radulovića, a tako je postao drugi selektor koji koji dolazi iz Hrvatske, nakon Zlatka Kranjčara i ukupno sedmi selektor Crne Gore od obnove nezavisnosti.

Hrvatski stručnjak će na klupi Sokolova debitovati 21. marta u prijateljskom meču protiv Bjelorusije u Antaliji, dok ga četiri dana kasnije očekuje test meč i sa Sjevernom Makedonijom

Popularni Žuti je u igračkoj karijeri igrao za Real Madrid, Barcelonu, Dinamo Zagreb i Crvenu zvezdu, a u trenerskoj je između ostalog vodio i našu nogometnu reprezentaciju.

Radio je i u Crvenoj zvezdi, Kayserisporu, Denizlisporu te Olimpiji iz Ljubljane, a također je radio i kao pomoćnik Slavena Bilića od 2006. do 2010. godine u reprezentaciji Hrvatske, te kao selektor Azerbejdžana.

Posljednji angažman imao je u hrvatskom prvoligašu Rudešu na početku ove sezone.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()