Real Madrid se vratio na lidersku poziciju La Lige nakon preokreta protiv Real Sociedada

Hladan tuš za navijačke Kraljesvkog kluba na startu meča

18.09.2023. 07:14
  • Podijeli:
real  reuters-646ef8a9abb9d.webp Foto: Reuters

Real Madrid se vratio na lidersku poziciju La Lige nakon preokreta protiv Real Sociedada u meču 5. kola španskog šampionata.

Hladan tuš za navijačke Kraljesvkog kluba na startu meča. Ander Barrenetxea pogodio je mrežu Kepe poslije svega pet minuta utakmice.

Odlično prvo poluvrijeme završeno je vodstvom gostiju iz San Sebastiana, a dobre šanse imalu su s jedne strane Joselu i Rodrygo, te sa druge Merino i Kubo, a Japancu je poništen i gol zbog ofsajd pozicije.

Tim Carla Ancelottija dolazi do preokreta u dvadeset uvodnih minuta drugog poluvremena.

Fran Garcija upisao je dvije asistencije. Prvo je uposlio Valverdea u 46. minuti, a zatim i Joselua u 60. za nova tri boda Madriđana.

Real se ovom pobjedom vratio na 1. mjesto, prekočivši Barcelonu i sada su lideri sa 15 bodova u pet mečeva i gol razlikom 10:3.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()