Rasterećeni Zrinjski gostuje u Linzu, Rendulić ostao bez dvojice standardnih stopera

Plemići u ovaj susret ulaze rasterećeni jer su zahvaljujući prolasku u prošlom pretkolu izborili grupnu fazu Konferencijske lige

24.08.2023. 11:20
  • Podijeli:
Krunoslav Rendulić_Denis Kapetanović  Pixsell-64b7a8c5b107b.webp Foto: Denis Kapetanović / Pixsell

Fudbaleri Zrinjskog večeras od 21 sat u Linzu protiv LASK-a igraju prvi meč play-offa za ulazak u grupnu fazu Evropske lige.

Plemići u ovaj susret ulaze rasterećeni jer su zahvaljujući prolasku u prošlom pretkolu izborili grupnu fazu Konferencijske lige, tako da već imaju osiguranu evropsku jesen. Zrinjski je tako postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji je izborio grupnu fazu u Evropi.

"Očekivanja su ista, pružiti dobru igru i pobijediti. Jasno je da neće biti nimalo lako. Jasno je da je LASK veliki favorit, ali vidimo svoju šansu u dvije utakmice. Mislimo da možemo proći dalje, zato i jesmo tu. Što se tiče stanja u ekipi, imamo malo problema u vezi sa izostancima zbog kartona i povreda, ali Bože moj. Svi oni koji su zdravi su raspoloženi i spremni za igru", kazao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić jučer, pa se osvrnuo na ekipu LASK-a:

"Vjerujem da je LASK najkvalitetnija ekipa od svih protiv kojih smo igrali u Evropi ove sezone i to je evidentno. Čak bih rekao i da je razlika velika u odnosu na druge protivnike. Ako govorimo o njihovoj snazi, treba reći da su jaki kao ekipa, ali su i skup jako dobrih i odličnih pojedinaca. Znaju i žele igrati, žele se nadigravati, a mogu i visoko pritisnuti protivnika, tako da nas čeka jako izazovna utakmica. Ipak, mi se ne bojimo i spremni smo na sve izazove odgovoriti na najbolji mogući način", dodao je strateg Plemića.

Rendulić neće moći računati na stoperski par Jakovljević (povreda) - Barišić (suspenzija). Njih će zamijeniti Batarelo i Senić.

Pravdu na ovom meču će dijeliti sudijska trojka iz Izraela predvođena Orelom Grinfildom.

Revanš će se igrati za sedam dana u Mostaru.

Ono što može radovati ljubitelje fudbala u našoj zemlji je informacija da će oba meča biti emitovana u direktnom TV prijenosu na kanalima Arena Sporta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()