Raspisan nalog za hapšenje navijača PAO-a, Grci objavili nove detalje o njemu

Prije sedam dana neredi šokirali fudbalski svijet u Evropi

18.08.2023. 18:05
  • Podijeli:
navijači aek tanjug ap Petros Giannakouris-64d38fed741d4.webp Foto: Tanjug/Ap/Petros Giannakouris

Grčka policija još pokušava otkriti ko je ubio 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa tokom huliganskih nereda koji su se dogodili u Atini prije više od sedam dana.

Kako prenosi grčki portal Star, bit će izdane potjernice za još nekim hrvatskim i grčkim huliganima, budući da je poznato da nisu uhapšeni svi koji su učestvovali u neredima koji su se dogodili 7. augusta. Prema pisanju Stara, već je raspisana potjernica za grčkim optuženikom inicijala A. D., čija umiješanost u nerede proizlazi iz njegovih objava na društvenim mrežama, gdje tvrdi da je učestvovao u incidentima i da ga vlasti traže. Grčki portal Newsit sada opovrgava tu informaciju i tvrdi da za njim ipak nije raspisana potjernica.

Iznose novu informaciju te sada tvrde da je nalog za hapšenjem raspisan za navijačem Panathinaikosa, koji je od ranije jako dobro poznat policiji zbog učestvovanja u navijačkim neredima.

Riječ je o 25-godišnjaku koji ima podosta debeo dosje u Grčkoj, a za kojim je sada raspisana potjernica nakon što je preko snimki nadzornih kamera utvrđeno da je sudjelovao u tučnjavi 7. augusta, prenosi Index.

Grci pišu da je taj isti 25-godišnjak ranije ranjen ispred Žalbenog suda tokom incidenta na suđenju za porodično nasilje u Ilionu, gdje je bio svjedok. Prema informacijama koje ima taj isti grčki portal, 25-godišnjak je navodno odveo Bad Blue Boyse do mjesta gdje su se sukobili s navijačima AEK-a.

Istovremeno, dok se istraga nastavlja, pokušavaju se identificirati ostali huligani koji su sudjelovali u tučnjavi, a sve s ciljem da se pronađe ubica 29-godišnjeg AEK-ovog navijača Michalisa Katsourisa.

Grčka policija pokušava locirati i još 10 hrvatskih huligana za koje vjeruje da nisu uspjeli izaći iz zemlje te da se negdje skrivaju dok ne pronađu način za bijeg.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()