Rasizam u Premier ligi, policija provodi istragu

U pitanju je dvoboj 19. kola koji je odigran u utorak, a Luton je u gostima pobijedio 3-2. U središtu zbivanja je gostujući 28-godišnji fudbaler Carlton Morris

27.12.2023. 14:47
  • Podijeli:
sheffield luton reuters-658b0957d2e18.webp Foto: Reuters

Britanska policija službeno je obznanila kako provodi istragu oko potencijalne nove rasne diskriminacije u Premier ligi, a postoji sumnja da se dogodila na meču Sheffield Uniteda i Lutona.

U pitanju je dvoboj 19. kola koji je odigran u utorak, a Luton je u gostima pobijedio 3-2. U središtu zbivanja je gostujući 28-godišnji fudbaler Carlton Morris koji je u drugom poluvremenu ušao u igru te je navodno pretrpio vrijeđanje na rasnoj osnovi domaćih navijača.

Policija je već ispitala fudbalera Lutona, dok je domaći klub Sheffield United naveo kako pomaže policiji u istrazi. Nakon utakmice Morris je unatoč pobjedi svoje ekipe bio vidljivo ljut, a kako pišu tamošnji mediji uvrede od domaćih navijača prijavio je glavnom sucu utakmice Samuelu Allisonu, prvom tamnoputom sudiji u engleskoj Premier ligi nakon tačno petnaest godina.

U tom susretu Sheffield United je vodio 2-1 do 77. minute, ali su domaći igrači u završnici postigli dva autogola za preokret i slavlje gostiju. Na oba domaća autogola je uticao upravo Morris.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()