Rakitić u tišini napravio iznenađujući transfer i prihvatio višemilionsku platu

Oprostio se od kluba iz Andaluzije

27.01.2024. 17:50
  • Podijeli:
rakitic-profimedia.jpg

Iskusni hrvatski nogometaš Ivan Rakitić potpuno iznenađujuće odlučio je napustiti Sevillu i postati novi član saudijskog Al Shababa, nakon što je postignut dogovor o transferu.

Prelazak Rakitića iz Seville u Saudijsku Arabiju nije se pominjao u posljednje vrijeme, a posebno ne u januarskom prijelaznom roku jer je i više nego potreban posrnulom andalužanskom velikanu koji tavori na dnu tabele španske La Lige.

No, španski mediji danas su saopćili da je Rakitić dogovorio prelazak u saudijski Al Shabab. Jedan od klupskih kapitena imao je ugovor do 30. juna, očekivalo se da će ga odraditi do kraja, ali je postigao dogovor o odlasku i klub mu nije pravio probleme.

Prema pisanju Releva, hrvatski veznjak se već pozdravio sa saigračima u Sevilli i neće biti pozvan za duel protiv Osasune. Također, isti izvor navodi da Rakitić, koji je u Sevilli imao platu od tri miliona eura, odlazi za još veći iznos koji nije potvrđen.

Rakitić (35) je u Sevillu stigao u septembru 2020. godine iz Barcelone. Prethodno je nosio dresove Schalkea i Basela, a za reprezentaciju Hrvatske upisao je 106 nastupa i oprostio se još 2019. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()