Rakitić dobio fantastičnu ponudu iz Saudijske Arabije

Hrvatski internacionalac na prekretnici

03.07.2023. 11:44
  • Podijeli:
rakitic-reuters-18042022.jpg

Ivan Rakitić je na prekretnici. Kako zbog dobi, tako i zbog još par važnih činjenica. Ugovor sa Sevillom završava mu idućeg ljeta.

Jedan je od kapitena kluba, legenda Seville i najplaćeniji igrač. Ovo zadnje je veliki problem jer je Sevilla u katastrofalnoj financijskoj situaciji.

Predsjednik kluba Pepe Castro je prošlog tjedna objavio da su svi igrači prve ekipe koja je osvojila Evropa ligu na prodaju te da se kreće u pomlađivanje ekipe.

Razlog je dug od 90 miliona eura, ali i nužnost smanjenja iznosa koji Sevilla troši na plaće. Rakitić, čiju vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 4 miliona eura ne bi s te strane puno pomogao Sevilli svojim odlaskom jer igrači u zadnjoj godini ugovora idu ispod te cijene.

Rakitić pak očekuje da mu klub jasno kaže kako ga i dalje želi. Čak je spreman i na smanjenje plaće kako bi ostao. No, Rakitiću su se javili saudijski klubovi. Nude mu čak trostruko višu plaću ako ode na novu hit destinaciju. Rakitić ih odbija. Za sada. I nada se da će Sevilla pokazati da to cijeni."

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()