PSŽ u velikim problemima zbog Mbapea

Dvije strane daleko od dogovora

05.07.2023. 12:19
  • Podijeli:
Mbape Nejmar Mesi-63f239a7ab16c.webp Foto: AP Photo/Christophe Ena/Tanjug

Čelnici Pari Sen Žermena pregovaraju sa Kilijanom Mbapeom o tome da li postoji mogućnost da francuski reprezentativac produži ugovor sa klubom iz Pariza.

Ekip navodi da su predstavnici Mbapea i PSŽ-a vodili razgovore o tome kako će izgledati budućnost najboljeg fudbalera "svetaca" naredne sezone, ali francuski mediji tvrde da nema mnogo stvari u kojima dvije strane imaju isto mišljenje.

Mbape ima ugovor sa šampionom Francuske do 30. juna naredne godine. On je prije nekoliko nedjelja poručio čelnicima kluba da ne produži saradnju sa klubom iz Pariza do 30. juna 2025.

Francuski mediji podsjećaju da to u praksi znači da bi Mbape mogao na kraju naredne sezone da napusti PSŽ bez obeštećenja. Rukovodstvo "svetaca" pokušava da nagovori Mbapea da ne ode iz kluba narednog ljeta kao slobodan igrač, jer bi to napravilo brojne finansijske probleme šampionu Francuske. Oni su podsjetili Mbapea na obećanje da neće da napusti PSŽ bez obeštećenja, jer bi u tom slučaju klub iz Pariza mogao da ima problema sa finansijskim fer-plejom. Francuski mediji ističu da se čelnici PSŽ nalaze pod velikim pritiskom, jer ako žele da zarade na transferu Mbapea moraju da prodaju svog najboljeg igrača do kraja avgusta.

Mbape (24) je u PSŽ stigao 2017. godine iz Monaka, a za klub iz Pariza odigrao je 260 utakmica i postigao je 212 golova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()