PSG pokušao podmititi organizatore Zlatne lopte kako bi Messi osvojio nagradu?

Prema izvještaju Le Mondea, čelnici PSG-a pokušali su utjecati na Pascala Ferrea, bivšeg glavnog urednika France Footballa i organizatora Zlatne lopte

07.01.2024. 21:21
  • Podijeli:
leo messi reuters-654099236c945.webp Foto: Reuters

Francuski velikan PSG optužen je da je lobirao kod organizatora dodjele Zlatne lopte, najprestižnije individualne nagrade u svijetu fudbala, kako bi osigurao pobjedu Lionelu Messiju u izboru za 2021. godinu.

Prema izvještaju Le Mondea, čelnici PSG-a pokušali su utjecati na Pascala Ferrea, bivšeg glavnog urednika France Footballa i organizatora Zlatne lopte.

Navodno su čelnici francuskg velikana pokušali dobiti podršku od Ferrea kroz razne usluge koje su mu nudili. U izvještaju stoji da su se u klubu nadali da će Messi osvojiti trofej tokom svog boravka u glavnom gradu Francuske.

Istraga se prvenstveno usredotočila na bivšeg direktora komunikacija PSG-a Jean-Martiala Ribesa, kojeg su optužili iz Glavnog inspektorata francuske policije.

- Ribes je dijelio ulaznice za fudbalske utakmice PSG-a novinarima, političarima, izabranim dužnosnicima, članovima ministarskih kabineta i raznim umjetnicima i ljudima zaduženima za izbor Zlatna lopta - piše u izvještaju Glavnog inspektorata nacionalne policije iz novembra 2023. godine.

Argentinac je za PSG igrao od 2021. do 2023., a u 75 utakmica upisao je 32 gola uz 35 asistencija.

Tridesetšestogodišnji Messi potpisao je ugovor s Inter Miamijem u junu 2023. do ljeta 2025.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Zlatnu loptu osvajao je osam puta: 200., 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021. i 2023. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()