"Prokleta avlija, puna je balija": FSS pokrenuo postupak, Vojvodini prijeti žestoka kazna

"Prokleta avlija, puna je balija", pisalo je na paroli navijača Vojvodine gdje je posljednja riječ na paroli obojena u crveno, zeleno i plavo, odnosno boje Đavola, Taurunum Boysa i Manijaka

26.04.2024. 22:05
  • Podijeli:
Vojvodina_navijaci_foto_Firma 1989-662bf07c28b27.webp Foto: Firma 1989

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupak protiv Vojvodine, čiji navijači su tokom utakmice u Kragujevcu protiv Radničkog iskazali više puta ponašanje sa elementima nacionalizma, rasizma i vjerske netrpeljivosti.

Viđena je koreografija, spektakl u vidu spuštanja padobranaca, a nije prošlo ni bez navijačkog prepucavanja pa je tako popularna Firma prozvala Đavole zbog druženja s navijačima Željezničara - Manijacima iz Sarajeva.

"Prokleta avlija, puna je balija", pisalo je na paroli navijača Vojvodine gdje je posljednja riječ na paroli obojena u crveno, zeleno i plavo, odnosno boje Đavola, Taurunum Boysa i Manijaka.

Kragujevčani su brzo odgovorili s dvije poruke.

"Sve veliki Srbi, a Srba sve manje", bila je prva, dok je druga glasila: "Balkanske tračare".

Službena lica do tančina su u izvještajima opisala sporne sadržaje i predmet se brzo našao u Fudbalskom savezu Srbije, te će Vojvodina, sasvim izvjesno biti žestoko kažnjena, piše Sport klub.

Inače, Vojvodina je pobijedila 1:0 i u finalu Kupa Srbije igrat će protiv Crvene zvezde.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()