Prije utakmice: Na terenu se potukli igrači Galate i Fenera

Mert Hakan Yandas je "zakuhao" situaciju kada je navijačima Galate pokazao grb Fenera

19.05.2024. 18:45
  • Podijeli:
galata_fener_igraci_sukob_foto_X-664a25e8b2db9.webp Foto: X/@turkishposttr

Prije velikog turskog derbija između Galatasaraya i Fenerbahčea na travnjaku je izbila tučnjava igrača dva tima Merta Hakana Yandasa, Kerema Akurkoglua i Abdulkerima Bardakcija.

Mert Hakan Yandas je "zakuhao" situaciju kada je navijačima Galate pokazao grb Fenera.

Dok su tribine reagirale na ono što se dogodilo, fudbaler Galate Kerem Akturkoglu došao je do Merta Hakana te su se njih dvojica potukli.

Kaan Ayhan i Abdulkerim Bardakčki došli su smiriti situaciju, ali poslije razgovora s igračem Fenera napetost se ponovo rasplamsala.

Potom je na terenu nastala velika gužva, jer su se uključili gotovo svi igrači i treneri dva tima. Intervenirala je i zaštitarska služba koja je napravila barijeru između igrača koji su ubrzo otišli prema svlačionicama.

Galati je u derbiju s Fenerbahčeom dovoljan i bod da odbrani titulu prvaka.

Edin Džeko nije među starterima u velikom derbiju, a Dijamant meč posmatra s klupe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()