Prije pola godine osvojio Mundijal, sada potpisao za Liverpool

Kakva godina za Alexisa Mac Allistera

05.06.2023. 17:00
  • Podijeli:
Alexis Mac Allister - reuters-647dcc045c908.webp Foto: Reuters

Argentinac Alexis Mac Allister (24) postao je prvo pojačanje Liverpoola za narednu sezonu.

Naime, kako javlja najpoznatiji insajder za transfere Fabrizio Romano, Mac Allister će potpisati ugovor na pet sezona s Redsima.

Ljekarski pregledi će se odvijati u narednih 24 ili 48 sati jer će ove sedmice biti dovršen dogovor Liverpoola s Brightonom.

Liverpool će pokrenuti klauzulu o odlasku igrača te ga platiti mnogo manje od 70 miliona eura kao što se ranije pisalo. To je ponuda koja je povoljna za Redse.

Za reprezentaciju Argentine debitovao je 2019. godine. Od tada je skupio 16 nastupa u državnom dresu te je postigao i jedan pogodak.

U decembru prošle godine postao je prvak svijeta s Argentinom.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()