Preokret na pomolu: BiH neće igrati u Sankt Peterburgu?

"Ako je greška, ja priznajem da jeste. Ovo se desilo. Žao mi je što se desilo i sve ću učiniti da se ova odluka promijeni"

11.09.2022. 10:37
  • Podijeli:
Zmajevi Vico Zeljković_Armin Durgut Pixsell.jpg Foto: Armin Durgut / Pixsell

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BIH Fuad Čolpa, koji je prvobitno glasao za odigravanje utakmice Rusija - BiH, promijenio je mišljenje i najavio da će tražiti razgovor sa predsjednikom saveza Vicom Zeljkovićem da se meč odgodi.

Prihvatanje ruske ponude da Baćuške i Zmajevi ukrste koplja 19. novembra u Sankt Peterburgu izazvalo je buru u bh. javnost.

Gotovo nepodijeljeno je mišljenje da ne treba igrati sporni duel dok traje rat u Ukrajini.

A čak i oni koji su prvo rekli "da", poput Čolpe, sada se premišljaju.

"Ići ću da razgovaram sa Zeljkovićem, za koga mislim da će imati volje da se utakmica odgodi za neka druga i mirnija vremena, jer UEFA razmatra da se Rusiji skinu sankcije radi žrijeba Evropskog prvenstva", rekao je Čolpa za N1.

On je dodao je glasao da se utakmica odigra prije nego što je imao vremena da razmisli o svim mogućim implikacijama, kao i da je bio vođen samo sportskim motivima.

"Bilo je malo vremena. Bilo je sve ishitreno. Ako je greška, ja priznajem da jeste. Ako se većini ljudi ne sviđa, ima onih i kojima se sviđa. Ovo se desilo. Žao mi je što se desilo i sve ću učiniti da se ova odluka promijeni", dodao je Čolpa, uz konstataciju da su svi pripadnici Izvršnog odbora iz bošnjačkog naroda već ranije bili su saglasni da se poziv prihvati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()