Premijer liga BiH: Zrinjski slavi Tičinovića, Sarajevo Varešanovića

Plemići su minimalcem srušili Željezničar na Grbavici (1:0), dok je Bordo tim trijumfom nad Borcem najavio izlaz iz krize (1:0).

08.10.2022. 18:58
  • Podijeli:
Sarajevo Borac_Klix-1665247268303.webp Foto: Klix

Fudbaleri Zrinjskog i Sarajeva upisali su velike pobjede u derbijima 13. kola Premijer lige BiH.

Plemići su minimalcem srušili Željezničar na Grbavici (1:0), dok je Bordo tim trijumfom nad Borcem najavio izlaz iz krize (1:0).

Aktuelni šampion je uhvatio dobro poznati, pobjednički ritam kojim je prošle sezone prepravio istorijske knjige bh. društva najboljih.

Učenici Sergeja Jakirovića nešto "sporije" su ušli u ovo prvenstvo, međutim, kada su završili sa evropskom avanturom, počeli su da nižu uspjehe i na domaćoj sceni.

Čovjek odluke u četvrtom vezanom slavlju bio je Mario Tičinović, koji je sjajnim udarcem sredinom prvog dijela pogodio za vođstvo i, ispostaviće se, tri boda koja su Mostarce lansirali na "kotu dva".

Sarajlije su nakon odličnog starta šampionata ušle u kontra-ritam, izgubivši korak sa vrhom. Pa ipak, danas su znali da iskoriste bar jednu priliku i uzmu mjeru Crveno-plavima koji su i ovog puta platili skupu cjenu stare boljke - loše realizacije.

Junak na Bilinom polju bio je Dal Varešanović, koji je asistenciju Ivana Ikića pretvorio u gol vrijedan trijumfa koji će mnogo značiti ekipi, i bodovno i na psihološkom planu.

U ostalim utakmicama današnjeg programa Široki Brijeg je kao gost lako izašao na kraj sa Slobodom, bilo je 3:0, dok je jednako ubjedljiv bio Leotar protiv Sloge (4:1).

Standings provided by Sofascore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()