Potpredsjednik Zrinjskog dobio prijetnje smrću zbog podrške Izraelu

Poslao poruku na društvenim mrežama

07.11.2023. 18:32
  • Podijeli:
Amir Gross Kabiri Instagram-654a72bf7b492.webp Foto: Instagram

Izraelski biznismen Amir Gross Kabiri, potpredsjednik HŠK Zrinjski i glavni finansijer kluba, dobio je prijetnje smrću nakon kontinuirane podrške svojoj zemlji u toku opsade Palestine.

Kabiri na društvenim mrežama redovno objavljuje statuse podrške Izraelu i tamošnjoj vojsci, a sudeći prema posljednjem storyju koji je objavio zbog toga dobiva i anonimne prijetnje smrću.

"Dragi hejteri, ljubazno molimo da pošaljete vaše prijetnje smrću s punim imenom i prezimenom, telefonskim brojem i fotografijom lica. Hvala vam", napisao je Kabiri u poruci objavljenoj na našem i engleskom jeziku.

Kabiri je predsjednik MT Abraham Groupa koji je krajem 2021, godine postao generalni sponzor Zrinjskog i potpisao ugovor u narednih pet godina.

To za Kabirija nije prvi posao u svijetu nogometa. On je 2015. godine postao vlasnik slavnog izraelskog kluba Hapoel Tel Aviv, a s kompanijom China Machinery Engineering Corporation potpisao je ugovor o izgradnji novog stadiona za klub iz Tel Aviva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()