Popularni magazin objavio listu najboljih fudbalera godine, na njoj nema jednog od najboljih ikada

Britanci su odabrali najboljih 100, a sa liste jedno ime nedostaje: Cristiano Ronaldo

20.12.2023. 19:05
  • Podijeli:
erling haaland -reuter-644a050ac2113.webp Foto: Reuters

Britanski FourFourTwo objavio je i tradicionalnu listu od top 100 nogometaša, za 2023. godinu.

Britanci su odabrali najboljih 100, a sa liste jedno ime nedostaje: Cristiano Ronaldo.

Portugalac je nekada bio u samom vrhu ovog, i sličnih poredaka, no otkako je otišao u Al Nassr iz Manchester Uniteda, sve ga se manje uzima u obzir, bez obzira što je u 2023. godini postigao 50 golova, više od Erlinga Haalanda, koji je na prvom mjestu ove liste.

Ronaldov najveći rival, Lionel Messi, šesti je na ljestvici po mišljenju magazina FourFourTwo, iako nakon SP-a u Kataru nije odigrao ni blizu vlastitih mogućnosti.

Iza Haalanda našli su se Realov Jude Bellingham i napadač Bayerna Harry Kane, a prvih pet kompletirali su Kylian Mbappe i Rodri.

Na spisku nije bilo fudbalera iz Bosne i Hercegovine, a iz regiona među Top 100 se našao Luka Modrić (43. mjesto) i Dušan Vlahović  (55. mjesto).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()