Policiji nedostaje ključni dokaz, uhapšenim huliganima jedna stvar ne ide na ruku

Cijela sportska javnost u šoku

09.08.2023. 18:28
  • Podijeli:
navijaci dinamo reuters-64d3b3677e927.webp Foto: Reuters

Cijela sportska javnost je u šoku nakon posljednjih događanja u Atini. Naime, sinoć se dogodio velika tuča huligana Dinama i Panathinaikosa te huligana AEK-a. Život je izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Reporter Nove TV Marko Šepat je i dalje u Atini gdje prati događanja nakon tragedije koja se dogodila u ponedjeljak navečer, kada je u sukobu s Bad Blue Boysima život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a.

“Završilo je ispitivanje 104 privedena huligana, ali oni se i dalje ovdje nalaze kod suda, nisu ga napustili. Ono što znamo je da ih se svih tereti za četiri teška kaznena djela i sedam prekršaja. Što se ubistva tiče, tu se još uvijek traži ključni dokaz, a to je nož kojim je ono počinjeno.”

Jedna stvar huliganima iz Hrvatske nikako ne ide na ruku:

“Grci, nakon što su postrožili navijačke zakone, na te ekstremne navijačke grupe gledaju kao na udružene zločinačke organizacije.”

Podsjetio je Šepat i na grčku sudsku praksu u ovakvim slučajevima.

“Gledajući kako to izgleda u Grčkoj, može se dogoditi i da šest-sedam ili više mjeseci provedu u pritvoru prije nego li suđenje uopće započne.”

Dodao je još kako policija i dalje traga za još otprilike 50 navijača koji su učestvovali u neredima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()