Policija ima otiske: Navijača AEK-a je ubio grčki državljanin?

Ipak to je još uvijek nezvanična informacija

08.08.2023. 20:15
  • Podijeli:
navijaci aek twitter-64d20afd7d1e1.webp Foto: Twitter

Grčka je u šoku. Nakon smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a koji je izgubio sinoć život u huliganskom obračunu na ulicama Atine, promijenila se percepcija Hrvata u očima prosječnog Grka.

Reporter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV javio se iz Atine i otkrio nove pojedinosti o tragičnom slučaju:

"Stanje u Atini nije blagonaklono ni prema Hrvatima, ni prema grčkoj policiji. Nakon što smo dobili informaciju šta se dogodilo u blizini AEK-ovog stadiona, stigli smo na lice mjesta i počeli snimati. Kada su shvatili da smo iz Hrvatske, Grci su se obrušili na nas i tražili nam kameru, ali snimatelj je uspio pregovarati, te su uzeli karticu s kojom smo snimali", kazao je reporter.

Grci su bijesni na policiju, koja je imala sve informacije od hrvatske i crnogorske policije, pa čak i registarske oznake navijača koji su ušli na grčki teritorij. Znali su čak i gdje će navijači biti smješteni.

Privedeni hrvatski navijači su odvedeni na DNK testiranje, ubica je ostavio tragove na preminulom navijaču i sada se traži. Tokom cijelog dana grčka policija provodi racije, priveli su sedmoricu navijača na granici sa Sjevernom Makedonijom, a jednog u busu prema Albaniji.

"Prema nezvaničnim informacijama policija ima otiske ubice, a navodno se radi o grčkom državljaninu", otkrio je reporter Dnevnika Nove TV.

Podsjetimo, policija je privela 98 osoba, većina su Hrvati, ali među njima je bilo i grčkih državljana, odnosno navijača Panathinaikosa s kojima su navijači Dinama u prijateljskim odnosima.

Ipak to je još uvijek nezvanična informacija.

Svi privedeni sutra idu na sud, kada će saznati hoće li na slobodu ili na mjesec dana u pritvor.

Prije samo mjesec dana je sedam navijača PAOK-a dobilo doživotni zatvor zbog ubojstva navijača Arisa. To se dogodilo prije tri godine, tako da je i taj scenarij moguć.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()