Pogledajte zbog čega je maleroznom Lukakuu VAR poništio i treći gol na Euru

Košmar se nastavio

23.06.2024. 08:52
  • Podijeli:
ofsajd lukaku 23-6677c37761bf3.webp Foto: X-com

Nogometaši Belgije sinoć su uspjeli savladati Rumuniju rezultatom 2:0 i tako napraviti ozbiljan korak ka nokaut-fazi Evropskog prvenstva, ali se nastavilo prokletstvo prvog napadača ove selekcije Romelua Lukakua.

Ono što se robusnom napadaču dešava na ovogodišnjem izdanju Evropskog prvenstva, sigurno nije mogao zamisliti ni u najgorim noćnim morama.

Lukaku je u prvoj utakmici protiv Slovačke propustio četiri ili pet zicera, a onda je postigao dva gola. Oba su mu poništena nakon VAR signalizacije i to zbog milimetarskog ofsajda te igranja rukom njegovog saigrača ranije tokom akcije.

Najbolji strijelac u historiji reprezentacije Belgije ostavio je iza sebe košmaran dan protiv Slovačke i zaigrao odlično protiv Rumunije, ali se tu nastavilo prokletstvo na ovom Evropskom prvenstvu.

Sinoć je protiv Rumunije postigao novi gol, ali ga je ponovo VAR poništio i to zbog teško vidljive ofsajd-pozicije. Ipak, kako se na ovom Evropskom prvenstvu igra s najmodernijom VAR tehnologijom poluautomatskog ofsajda, koja uključuje i "najpanetniju" loptu dosad, nema sumnje da je ofsajd zaista i bio.

Lukaku je propustio i nekoliko odličnih prilika sinoć, ali je odigrao važnu ulogu u pobjedi jer je asistirao kod prvog gola Yourija Tielemansa.

Inače, u grupi E imamo potpuno nevjerovatnu situaciju jer su sve četiri ekipe poravnate sa po tri boda uoči posljednjeg kola. To se nikada ranije nije događalo u historiji evropskih prvenstava.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()