Pogledajte nevjerovatnu grešku golmana koja bi mogla odlučiti prvaka Njemačke

Zentner je ispustio prilično laganu loptu s distance koju je imao "na rukama" i još je ugurao u sopstvenu mrežu

24.02.2024. 00:20
  • Podijeli:
Bayern_golman_greska_foto_PrtSc-65d9ae6637fe4.webp Foto: PrtSc

Nogometaši Bayer Leverkusena pobjedom protiv Mainza napravili su novi ogroman korak ka osvajanju titule u Njemačkoj, a za sve je "kriv" golman gostiju koji je Apotekarima poklonio pobjedu sinoć.

Bayer je teže od očekivanog savladao Mainz rezultatom 2:1, a ništa od toga ne bi bilo moguće da golman gostiju Robin Zentner nije napravio amatersku grešku kojom je podsjetio na Lorisa Kariusa u finalu Lige prvaka svojevremeno.

Ovom pobjedom Bayer je pobjegao Bayernu na ogromnih 11 bodova s utakmicom više, a kako Bavarce čeka derbi protiv Leipziga, moguće i da tri boda protiv Mainza budu ključna u borbi za titulu.

Granit Xhaka je doveo domaćina u vodstvo već u trećoj minuti sjajnim golom s distance, ali je stvari na početak vratio Dominik Kohr.

Dugo je Leverkusen napadao, a onda je u 68. minuti viđen najzanimljiviji detalj susreta. Domaći nogometaš Robert Andrich je šutirao s distance i činilo se da je upropastio obećavajuću akciju, no golman gostiju pobrinuo se da to bude pogodak za pobjedu Bayera.

Zentner je ispustio prilično laganu loptu s distance koju je imao "na rukama" i još je ugurao u sopstvenu mrežu.

Gol pogledajte ovdje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()