Pobjeda Partizana, Vujačić spriječio iznenađenje

Crno-bijeli s dosta muke ostvarili važan trijumf

20.10.2022. 18:53
  • Podijeli:
partizan_cukaricki_tanjug-1665946540978.webp Foto: RADE PRELIC/Tanjug

Crno-bijeli uz dosta muka ostvarili  su važan trijumf, kojim su makar na kratko prišli lideru Crvenoj zvezdi na dva boda zaostatka.

Partizan je ostvario važnu pobjedu u odloženoj utakmici petog kola Super lige Srbije protiv Napretka na svom stadionu – 1:0 (1:0). Poslije trijumfa protiv Čukaričkog, izabranici Gordana Petrića ubilježili su još jednu trojku, ali ponovo nije bilo lako crno-bijelim.

Jeste Partizan konstantno napadao, ali su se Kruševljani umješno branili, uglavnom u “niskoj zoni”. Pokušao je najprije Menig, ali ga je Kerkez u petom minut izblokirao, minut kasnije Belić je bio neprecizan poslije udarca sa 16 metara.

Već u sedmom minutu kolosalna prilika za crno-bijele, Dijabate je pronašao Meniga, koji je šutirao sa peterca, ali je Petrić maestralno intervenisao. Samo tri minuta kasnije ponovo je golman gostiju “vadio kestenje iz vatre”, tada je odbranio zicer Rikardu.

Prijetili su zatim Traore, Natho, pa Urošević, Dijabate, sve bezuspješno. Nova velika prilika viđena je u 30. minutu, Rikardo je sa 12 metara zahvatio volej, ali je Petrić još jednom maestralno intervenisao. Ipak, minut kasnije Partizan je poveo.

Menig je ušao u šesnaesterac, lopta je došla do Uroševića, koji je mogao i da šutira, ali je izabrao pametnije rješenje, odložio je za Vujačića, koji je preciznim udarcem napokon savladao sjajnog Petrića – 1:0.

Sporna situacija dogodila se u 37. minutu. Bila je to najbolja prilika za Kruševljane, Čečarić je poslije ubacivanja iz slobodnog udarca glavom šutirao, Popović je po mišljenju sudije loptu ipak zaustavio na gol-liniji. Iako nema gol-tehnologije u srpskom fudbalu, konsultovan je VAR, sudije su odlučile da igra bude nastavljena.

Do kraja poluvremena gosti su bili hrabriji, pa je najprije probao Bastajić, ali je sa 18 metara šutirao preko gola Partizana. Pred sam odlazak na odmor, Matić je želio da plasira loptu sa ivice šesnaesterca, ona je zakačila Vujačića, ali je Popović krajnjim naporom uspio da je izbije u korner.

U nastavku meča Napredak je igrao otvorenije, ali je ekipi Dušana Đorđevića nedostajao završni pas. Na drugoj strani, Partizan je imao više prostora, ali nije uspio da iskoristi niti jednu šansu za drugi pogodak, čime bi vjerovatno i “zatvorio” utakmicu.

Najbolju priliku imali su domaći, poslije greške Bolhe lopta je došla do Meniga, čiji je udarac odbranio Petrić, a potom je umalo Kerkez postigao autogol. Na njegovu sreću, lopta koja ga je napucala otišla je pored gola Napretka.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()