PLBiH: Sloboda u Posušju, Željezničar protiv Tuzla Cityja

Derbi dana, ali i derbi kola svakako će biti odigran u Banjaluci

08.04.2023. 09:50
  • Podijeli:
Borac_FKB-64271c25a35e9.webp Foto: FK Borac

Nakon veoma uzbudljivog susreta između Sarajeva i Sloge odigranog sinoć, danas su na rasporedu još četiri susreta.

Program će od 15 sati otvoriti Posušje i Sloboda Pod Mokrim docem. Oba tima su pod imperativom pobjede, a posebno se to može reći za Posušje koje je posljednjeplasirani tim na tabeli Premijer lige BiH. S druge strane sloboda je na 8. poziciji.

U prošlom kolu tijesno su poraženi od Sarajeva (2:3), a dodatni vjetar u leđa timu sa Tušnja predstavljat će činjenica da će na klupi debitovati proslavljeni hrvatski fudbaler Danijel Pranjić.

Velež – Leotar

Sat kasnije počet će i susret između Veleža i Leotara. Rođeni ovaj meč dočekuju u sjajnom raspoloženju. Već četiri susreta ne znaju za poraz, a tokom sedmice u kupu su savladali ekipu Željezničara (1:0). S druge strane Leotar nakon pobjede protiv Željezničara u prošlom kolu ovaj meč dočekuje u također sjajnom raspoloženju, a eventualno novi bodovi dodatno bi ih udaljili od zone ispadanja.

Borac – Zrinjski

Derbi dana, ali i derbi kola svakako će biti odigran u Banjaluci. Tamo će domaći Borac na Gradskom stadionu dočekati aktuelnog, a možemo slobodno reći i novog prvaka. Mnogi su nakon odlaska Sergeja Jakirovića očekivali pad Plemića, ali se desilo suprotno. Pod vodstvom Krunoslava Rendulića igraju sjajno.  Vezali su deset pobjeda i sigurnim korakom koračaju ka odbrani naslova. S druge strane Borac je trenutno najbliži pratitelj mostarske ekipe, a nakon što su u prošlom kolu ispustili dva gola prednosti protiv Tuzla Cityja, danas žele napraviti iznenađenje i nanijeti poraz Plemićima. Meč se igra od 18 sati i 30 minuta.

Željezničar – Tuzla City

Tim sa Grbavice u ovaj susret ulazi sa četvrte pozicije i bodom zaostatka za pozicijom koja vodi u Evropu naredne sezone, ali i bez trenera Edisa Mulalića koji je napustio kormilo kluba. S druge strane Tuzlaci žele bodove koji su im prijeko potrebni i koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak. Meč se igra od 20 sati. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()