Plavi pali bez ispaljenog metka: Golčina Kamenara presudila Želji

Gostima iz Sarajeva presudio je eurogol Karla Kamenara

19.08.2023. 22:47
  • Podijeli:
Zelj_posudje_foto_FKZeljeznicar Cropped-64e12a54c2740.webp Foto: FK Željezničar

Ekipa Posušja savladala je Željezničar sa 1:0 i stigla do prve ovosezonske pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Željezničar nije bio na nivou na kakvom je bio u prošlom kolu protiv Borca, a Posušaci su zasluženo slavili i zaustavili seriju od dva premijerligaška poraza.

Gostima iz Sarajeva presudio je eurogol Karla Kamenara.

Igrala se 25. minuta kada je veznjak Posušja ostao usamljen na vrhu šesnaesterca, namjestio se i efektno zatresao mrežu Plavih.

Izabranici Nermina Bašića u provm dijeli nisu pokazali ništa, pokušao je trener Želje s rokadama od starta drugog poluvremena, ali to u konačnici nije donijelo rezultat.

Danas je do prve pobjede stigla i Zvijezda 09 koja je na svom travnjaku savladala Slogu 1:0.

Sutra su na rasporedu tri meča. Od 19.30 igraju Borac i Igman, pola sata kasnije na rasporedu je susret Zrinjskog i GOŠK-a, a u 21.30 sati hercegovački derbi igraju Velež i Široki Brijeg.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()