PL BiH: Želji pobjeda za rođendan, Širokom minimalac za vrh

Plavi su u pravoj fešti fudbala upisali bodove kojim su klubu na najbolji mogući način čestitali 101. rođendan

18.09.2022. 21:09
  • Podijeli:
Željezničar Sloga_FK Željezničar.jpg Foto: FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara pobijedili su Slogu sa 1:0 i tako nakratko preuzeli vrh Premijer lige BiH. Svega pet minuta kasnije, na isti je zasjeo Široki Brijeg, koji je identičnim rezultatom savladao Posušje.

Iako je Željo sada "tek" drugi, najvijači neće biti nezadovoljni. Jer, njihovi ljubimci su u pravoj fešti fudbala upisali bodove kojim su klubu na najbolji mogući način čestitali 101. rođendan.

Bila je to lijepa predstava na Grbavici na kojoj je čovjek odluke bio Armin Hodžić. Igrao se 38. minut kada je Semir Štilić pravovremeno uposlio mladog vezistu koji je preciznim udarcem izazvao oduševljenje na tribinima.

Dobojlije su se, s druge strane, predstavile kao tvrd orah. Prije primljenog gola propustile su veliku šansu i za to su kažnjene petim porazom.

U završnoj nedjeljnoj predstavi Širokobriježani su, već po navici, upisali minimalac. Zaista je nevjerovatan podatak da je sastav sa Pecare lider elite sa svega postignutih 10 pogodaka u isto toliko utakmica.

Ovaj put jedan ali vrijedan gol djelo je Mihaela Kuprešaka na asistenciju Vinka Rozića.

Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()