PL BiH: Šok terapija uspjela, Sarajevo pobijedilo

Nakon što je tim šokantno ispao u šesnaestini finala Kupa BiH od Čelika, Feđa Dudić je podnio ostavku. Ekipu je preuzeo Emir Obuća i to uspješno

23.10.2022. 16:21
  • Podijeli:
FK Sarajevo_Klix-1666535238620.webp Foto: Klix

Fudbaleri Sarajeva u 15. kolu Premijer lige BiH kao gosti su pobijedili Posušje sa minimalnih 1:0, čime je šok terapija uspjela.

Naime, nakon što su u srijedu šokantno ispali u šesnaestini finala Kupa BiH od trećeligaša Čelika, trener Feđa Dudić podnio je ostavku, u želji da razdrma ekipu.

Nju je, barem privremeno, preuzeo Emir Obuća i to uspješno. Možda igra i rezultat nisu bili vrhunski, ali pišu se samo bodovi.

A Bordo tim ih je zasluženo osvojio, mada je, po svemu prikazanom, trebao i ubjedljivije da slavi. Previše šansi je propustio gost, naročito u finišu kada je domaćin jurnuo barem po bod. Ovog puta nije kažnje, a efikasnost je segment na kojem će Obuća i saradnici, bez sumnje, da porade.

U prvom duelu današnjeg programa, Sloboda i Tuzla siti su remizirali 0:0. Nije to bila sadržajna predstava, više je bila borbena, a na koncu su oba sastava barem za zalaganje nagrađena sa po bodom.

Zanimljivo, stariji tuzlanski premijerligaš već 12 mečeva posti protiv gradskog rivala.

Standings provided by Sofascore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()