Pišek: Biće teško u Tuzli, ali možemo do pobjede

"Ako budemo igrali kao u posljednje vrijeme, ne treba se bojati. Potrebno je da damo sve od sebe i pobjeda će doći"

30.03.2023. 15:43
  • Podijeli:
Janez Pišek_FK Borac-6425891cbaf4b.webp Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca sa umjerenim optimizmom putuju na megdan Tuzla sitiju, sa kojim će sutra odmjeriti snage (18 časova).

Riječ je o premijernoj utakmici 24. kola Premijer lige BiH u kojoj će Crveno-plavi pokušati da opravdaju ulogu favorita i tako naprave još jedan korak ka cilju - plasmanu u Evropu.

Banjalučani su prije tri sedmice lagano savladali istog rivala (3:0), čvrsto drže drugu poziciju, u sve boljoj su formi... Razloga za optimizam je dosta.

"Očekujem tešku utakmicu. Vjerujem da će protivnici drugačije pristupiti meču s obzirom na to da se bore se za opstanak. Imaju oni svoje ciljeve, ali imamo i mi. Ako budemo igrali kao u posljednje vrijeme, ne treba se bojati. Potrebno je da damo sve od sebe i pobjeda će doći", jasan je stameni vezista Janez Pišek.

Slovenac se vrlo lako uklopio na Gradskom stadionu i u posljednja dva premijerligaška ispita pokazao da će biti veliko pojačanje.  

"Uvijek dajem sve od sebe, za ekipu, za klub. Adaptacija je bila laka. Igrači su me dobro prihvatili, treneri takođe. Svi su bili dobri prema meni, sve je glatko išlo, dodao je Pišek.

Trenera Vinka Marinovića ohrabruje posljednja forma, ali i podatak da će sutra na "Tušnju" moći da računa na sve fudbalere.

"Reprezentativnu pauzu smo iskoristili da odigramo odgođenu utakmicu Kupa Republike Srpske ali i da se spremimo za izazove koji slijede. Nedavno smo igrali sa istim rivalom, nema tu nekih velikih nepoznanica. Vjerujem, pak, da će Tuzlaci igrati na drugačiji način, da će ovog puta biti ofanzivniji. Ako ponovimo igru kao u posljednje dvije ligaške utakmice, rezultat ne bi trebalo da izostane", istakao je Marinović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()