Piksi pred Jordan: Samardžić od starta, Joveljić i Jovanović dijele minutažu

Srbija sutra igra protiv Jordana u glavnom gradu Austrije od 20.30 sati

15.06.2023. 19:51
  • Podijeli:
Dragan Stojković piski tanjug strahinja aćimović-6487058abcfed.webp Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Protiv Jordana prvo želim da se niko ne povrijedi, a onda i da odigramo jedan dobar meč, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković uoči prijateljske utakmice sa azijskom selekcijom u Beču.

Srbija sutra igra protiv Jordana u glavnom gradu Austrije od 20.30 sati, a četiri dana kasnije slijedi duel kvalifikacija za EURO 2024 protiv Bugarske u Razgradu.

"Bez obzira što je prijateljska utakmica, važno je da ostavimo dobar utisak, a onda i da pobijedimo. Zbog grba i dresa, ali i rejtinga. Želim da naglasim da će dosta igrača dobiti priliku. Takođe, isti tim neće igrati ovde i u Bugarskoj. Razlika je velika kada se radi o važnosti ta dva meča. Ponavljam, dosta igrača će dobiti minutažu, ne pričamo mnogo o imenima, samo ću reći da će Samardžić početi meč, Jovanović i Joveljić, koji su klasični napadači, podijeliće minutažu", istakao je Stojković na konferenciji za medije.

Selektor je istakao i da nema plakanja zbog izostanka Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića

"Tako je to u fudbalu, moraš biti spreman i na neke neprijatne stvari. U svakom slučaju, vrlo neobična situacija, tri devetke su povrijeđene u istom momentu, ali ponavljam, ne treba se vraćati na to. Imamo igrače koji su spremni, svi oni su svjesni da nam je meč sa Bugarskom mnogo važan. Meč u Razgradu je samo jedno u nizu finala u ovim kvalifikacijama. Tako smo krenuli, svaki meč na putu do Njemačke,  za nas je finale, od prvog duela sa Litvanijom:

Stojković je naveo i da je dobro upoznat sa kvalitetima Jordana.

"Jordan pripada azijskoj grupi, oni su 84. na rang listi FIFA rang listi. Informacije koje imam, igraju sa četiri beka u posljednjoj liniji. Upoznati smo sa njihovim mogućnostima, najbolji igrač im nastupa u Belgiji. Imamo dovoljno informacija".

Želio bih da naglasim, svaka pohvala za igrače, jasan je Piksi.

"Znamo svi za priče o junskom terminu, a igrači su svjesni da je svako okupljanje jedan vid novog dokazivanja. Njihova lojalnost dresu i reprezentaciji je za svaku pohvalu i ne treba imati dilemu da ovi igrači pružaju maksimum uvek kada igraju za reprezentaciju. Takođe, osjećamo obavezu prema ljudima koji će sutra doći na stadion, prema onima koji će doći da gledaju Srbiju protiv jednog ne baš atraktivnog protivnika, što govori o njihovoj ljubavi prema Srbiji", poručio je Stojković.

Standardni reprezentativac Filip Kostić ne krije da su igrači spremni.

"Kada je motivacija u pitanju, ona nikad nije bila sporna. Atmosfera u timu je dobra, znamo šta želimo. Imamo naš cilj, vjerujemo u sebe i nadam se da ćemo ostvariti rezultate koje svi želimo", istakao je fudbaler Juventusa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()