Phil Foden proglašen najboljim fudbalerom Premier lige

Mladi veznjak Cityja postigao 17 golova u sezoni i upisao osam asistencija

18.05.2024. 20:37
  • Podijeli:
fil foden-66325a7a786f7.webp Foto: AP Photo/Kin Cheung

Vezni fudbaler engleske reprezentacije i Manchester Cityja Phil Foden (23) izabran je za najboljeg igrača sezone u Premier ligi, javlja Anadolu.

Kako se navodi u saopštenju na stranici Premier lige, Foden je ove sezone postigao 17 golova i upisao osam asistencija u 34 ligaške utakmice i bio je jedan od ključnih igrača "Građana" u utrci za četvrti uzastopni naslov engleskog prvaka.

Manchester City kolo prije kraja ima dva boda više od Arsenala, a u zadnjem kolu na svom terenu dočekuje West Ham, dok će Arsenal kod kuće igrati protiv Evertona.

"Izuzetno sam ponosan na ovu nagradu. Premier liga je priznata kao najbolja liga u svijetu i zadovoljstvo je biti nominiran s toliko drugih sjajnih igrača koji su imali posebnu sezonu", izjavio je Foden.

Ovo je peta uzastopna sezona u kojoj nagrada za najboljeg igrača ide u Manchester City. Erling Haaland je osvojio ovo priznanje prošle sezone, Kevin De Bruyne 2019/20. i 2021/22, a Ruben Dias 2020/21.

Foden je također ranije ovog mjeseca osvojio nagradu za igrača godine koju dodjeljuje Udruženje fudbalskih novinara (FWA).

Mladi veznjak je dosad z dresu selekcije Engleske upisao 33 nastupa i postigao četiri gola.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()