Pet klubova kažnjeno sa 13.000 KM, najgore prošao Zrinjski

Prvaci BiH najgore prošli

05.05.2023. 13:49
  • Podijeli:
nogometni_savez_BiH_foto_YT-63b7f90405f5a.webp Foto: YouTube

Pet klubova koji nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u fudbalu kažnjeni su sa ukupno 13.000 KM.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH kaznila je klubove zbog toga što su njihovi navijači koristili pirotehnička sredstva ili slabe organizacija utakmice.

Najgore je prošao Zrinjski koji će u kasu Fudbalskog saveza BiH morati platiti 4.500 KM (2.500 KM zbog pirotehnike protiv Veleža i 2.000 za isti prekršaj protiv Željezničara).

Tim sa Grbavice će morati platiti kaznu u iznosu od 3.500 KM (2.000 protiv Veleža i 1.500 protiv Širokog Brijega).

Red Army je zbog pirotehnike u gradskom derbija protiv Zrinjskog "olakšao" kasu Veleža za 3.000 KM, dok su Sarajevo i Posušje kažnjeni sa po 1.000 KM.

Bordo tim zbog bakljade Hordi zla u Trebinju protiv Leotara, a Posušaci zbog "slabe organizacije utakmice" protiv Leotara na Mokrom docu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()