Perišić: Messi peti put ide po naslov, neka pobijedi bolji

"Vatreni" sutra idu na Gaučose

Autor: UNA HR
12.12.2022. 16:19
  • Podijeli:
Dalic Perisic press_Igor Kralj_Pixsell-6397374c57a0e.webp Foto: Igor Kralj/Pixsell

Bliži se novi historijski trenutak za hrvatski nogomet i hrvatski narod, polufinale Svjetskog prvenstva u Katrau igra se u utorak u 20 sati na stadionu Lusail. Protivnik Vatrenima je Argentina, snažna, fanatična, agresivna ekipa koju predvodi najbolji od najboljih Lionel Messi. Dvoboj protiv Gaučosa danas su najavili selektor i Ivan Perišić.

Biti među četiri najbolje nogometne vrste svijeta je poseban osjećaj, priznao je Perišić.

"Predivan je osjećaj, svaki sportaš želi finale. Argentina je odlična, ali dosta toga ovisi o nama, moramo igrati kao ekipa. Kao što smo igrali protiv Brazila" rekao je najbolji strijelac Hrvatske na velikim takmičenjima.

O umoru se u redovima "Vatrenih" ne priča, motiv je puno veći od bilo kakvog problema.

"Potrošili smo se u dva produžetka, ali smo u polufinalu i o tome ne pričamo. Dali smo sve od sebe do sada pa ćemo tako i protiv Argentine. Nemamo problema, momci su spremni, neću ih pitati jesu li umorni. Oni ne žele biti umorni" dodao je Dalić.

Zajedništvo izvan terena opet je preneseno na terem, Hrvatska igra s velikim srcem. 

"Moramo pomagati obrani ako želimo napraviti nešto kao u Rusiji. Samo kao ekipa možemo do trofeja. Nemamo neki poseban plan, moramo pokazati karakter od prve do zadnje sekunde i sudjelovati u svim akcijama" ustvrdio je Perišić. 

Perišić je upitan o rekordu kojeg je postavio na velikim takmičenjima, preskočio je Davora Šukera.

"Nije mi važan gol ili asistencija, u službi sam ekipe. Naravno da to veseli, ali nisam tu zbog osobnih uspjeha".

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()