Pep: Uništio sam Philipsa prozivanjem da je debeo? Žao mi je, jako mi je žao

Najskuplji igrač u historiji Leedsa

20.02.2024. 10:52
  • Podijeli:
pep guardiola - reuters-645960687b97d.webp Foto: Reuters

Kalvin Philips (28) je do nedavno živio bajku. Dojučerašnji drugoligaški veznjak Leedsa 2021. postao je reprezentativac Engleske te je briljirao na Euru u ljeto te godine. 

Zato što odlično igra u oba smjera, navijači Leedsa dali su mu nadimak "Jorkširski Pirlo", a idućeg ljeta kupio ga je Manchester City za 42 miliona funti te je Phillips tako postao najskuplji igrač u historiji Leedsa. Guardiola je za njega dao bogatstvo i doveo ga je s Haalandom.

No ubrzo je završen Phillipsov meteorski uspon. Pred Božić 2022. Guardiola ga je javno kritikovao da se sa SP-a vratio debeo. To je psihički dotuklo Phillipsa i više se od toga nije oporavio. Za godinu i pol u Cityju samo je na šest utakmica bio starter, pa je prije mjesec dana otišao na posudbu u West Ham, ali tamo igra loše.

Zato je Guardiola na konferenciji za medije dobio ova pitanja:

Phillips je jako loše startao na posudbi u West Hamu. Rekli ste da se sa SP-a vratio debeo. To mu je uništilo samopouzdanje i bilo najgori trenutak karijere. Žalite li zato što ste ga javno kritikovali zbog prekomjerne težine?

Da, žao mi je. Jednom u osam godina sam pogriješio, pa to nije toliko loše, ali jako mi je žao. Ispričavam mu se, žao mi je.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()