Pep oduševljen: Trener sam 15 godina, ali ovakvog igrača nisam vidio

Lewis je rođen u Manchesteru i ponikao je u omladinskoj školi Cityja. U novembru će napuniti 19 godina

05.10.2023. 12:23
  • Podijeli:
Pep Gvardiola-6502b66db25b4.webp Foto: AP Photo/Dave Thompson/Tanjug

Manchester City je u drugom kolu Lige prvaka u gostima savladao Leipzig 3:1, iako je igrao u kombinovanom sastavu.

Priliku je od prvog minuta između ostalih dobio 18 – godišnji Rico Lewis. Igrao je u sredini terena zajedno sa Rodrijem, a svojom partijom je oduševio Pepa Guardiolu.

“Kakav igrač. Nevjerovatan, izvanredan. Ima 18 godina, a može da igra na četiri, pet pozicija, ne plaši se, sjajan je u odbrani. Trener sam 15 godina, trenirao sam nevjerovatne igrače, ali ovo je najbolji sa kojim sa radio“, sipao je komplimente Guardiola.

Lewis je rođen u Manchesteru i ponikao je u omladinskoj školi Cityja. U novembru će napuniti 19 godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()