Peh za Napoli: Ostali bez golmana najmanje mjesec dana

Pregledima je utvrđeno “da je Meret zadobio leziju druge razine polumembranoznog mišića lijevog bedra”, objavio je Napoli u utorak navečer

03.01.2024. 14:15
  • Podijeli:
Fudbaleri Napolija-6553746a2f9cb.webp Foto: Alessandro Garofalo/LaPresse via AP/Tanjug

Aktualni talijanski prvak Napoli bit će bez svog golmana Alexa Mereta najmanje mjesec dana, pišu talijanski mediji u srijedu. Talijanski reprezentativac se povrijedio prošli petak u utakmici 18. kola u kojoj je njegova momčad kod kuće odigrala neriješeno protiv Monze (0:0).

Pregledima je utvrđeno “da je Meret zadobio leziju druge razine polumembranoznog mišića lijevog bedra”, objavio je Napoli u utorak navečer.

Klub, trenutno osmi u talijanskom prvenstvu, sa 17 bodova zaostatka za vodećim Interom, nije naveo koliko će dugo Mereta izbivati s terena, ali mediji procjenjuju da će to biti najmanje četiri sedmice, a moglo bi se protegnuti i na 45 dana.

Napoli, koji je već bez svog nigerijskog napadača Victora Osimhena koji će sudjelovati na Afričkom kupu nacija (13. januara – 11. februara), kao zamjenu za Meretu za predstojeće utakmice u prvenstvu i za talijanski Superkup (18. – 22. januara) uvest će Pierluigija Gollinija koji se i sam vraća nakon povrede.

Napoli u osmini finala Lige prvaka igra protiv Barcelone. Prva utakmica je na rasporedu 21. februara na stadionu Diego-Armando-Maradona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()