Paolo Maldini: “Ja sam najveći gubitnik u historiji fudbala”

Jedan od najvećih defanzivaca ikada

27.12.2023. 08:04
  • Podijeli:
paulo maldini reuters-647ec56f40577.webp Foto: Reuters

Paolo Maldini se proslavio se u dresu Milana, kasnije i reprezentacije Italije. Za Rossonere je zaigrao sa samo 17 godina i igrao ukupno 25 sezona u Seriji A. Za to vrijeme osvojio je 23 klupska trofeja, među kojima sedam Scudetta i pet Liga prvaka.

Dobio je i brojna individualna priznanja i nagrade.

Međutim, on nije zadovoljan.

„Ja sam najveći gubitnik u historiji. Osvojio sam mnogo trofeja, pet Liga prvaka, ali i izgubio sam tri Lige prvaka, jedan Superkup Evrope, tri Interkontinentalna kupa, jedno finale Svjetskog prvenstva, finale Evropskog šampionata i polufinale Svjetskog prvenstva“, kazao je Paolo Maldini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()