Odbačeni Lukaku pronašao novi klub

Nakon što su propali pregovori s Interom i Juventusom

23.08.2023. 12:20
  • Podijeli:
Lukaku-6472fdb8d6d0f.webp Foto: Simone Spada/LaPresse via AP/Tanjug

Uprkos najavama kako Mauricio Pochettino računa na Romelua Lukakua, vrlo brzo po njegovom dolasku u klub Argentinac je prekrižio belgijskog napadača.

Njegov odlazak iz Chelseaja postao je siguran, a nakon što su propali pregovori s Interom i Juventusom u utrku za robusnog napadača uključila se Roma.

Zastupnici Rome, navodno su već otputovali u London na pregovore s Chelseajem oko novog angažmana Lukakua. Belgijskog napadača ugovor s Plavcima iz Londona veže sve do 2026. godine i teško je očekivati da će se Roma odlučiti na otkup njegovog ogromnog ugovora, stoga je vjerojatnija opcija posudbe do kraja sezone.

Ukoliko dođe do dogovora klubova Lukaku će se ponovno susresti s Jose Mourinhom koji ga je već vodio. Prvi puta u Chelseaju još 2013. godine kada ga se Portugalac riješio nakon što je Lukaku u finalu Superkupa protiv Bayerna promašio ključni jedanaesterac u raspucavanju.

Drugog puta njihova suradnja bila je uspješnija. Godinu i pol surađivali su u Manchester Unitedu, a uskoro ćemo saznati hoće li se ovaj dvojac još jednom susresti u novom klubu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()