Nove informacije o igraču Rome koji se srušio na terenu: Isključena mogućnost srčanog udara

Ndicka se srušio na teren s bolovima u prsima u 72. minuti susreta

15.04.2024. 13:29
  • Podijeli:
Tan2024-04-1419502248_7 evan ndika Andrea BressanuttiLaPresse via AP-661c27e769933.webp Foto: Tanjug/Andrea Bressanutti/LaPresse via AP

Ljekarske pretrage isključile su srčani udar igrača Rome Evana Ndicke koji se srušio na teren s bolovima u prsima za vrijeme utakmice protiv Udinesea, prenose italijanski mediji.

Ndicka se srušio na teren s bolovima u prsima u 72. minuti susreta. Ljekarska služba je odmah utrčala na teren, nosili su i defibrilator, ali nije korišten. Bjelokošćanin je iznesen na nosilima pri svijesti i odmah je prevezen u lokalnu bolnicu, a utakmica je prekinuta.

Italijanski mediji prenose kako su pretrage isključile srčani udar. Vjeruje se da je Ndicka ranije tokom utakmice dobio udarac u prsa, a modrica je izazvala poteškoće s disanjem, piše Dnevnik.

Kako prenosi Sky Sport 24, Romin trener Daniele De Rossi i kapiten Lorenzo Pellergini posjetili su Ndicka u bolnici, a vodstvo Udinesea poslalo mu je poruku ohrabrenja.

"Sve je u redu, sve je u redu," poručio je De Rossi novinarima okupljenim ispred bolnice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()