Stevandić: Helez sve što radi je lično

Stevandić je podsjetio da se u Narodnoj skupštini Srpske nije raspravljalo, niti postoji dokument o razdruživanju već je nešto što je pominjano u smislu nekog političkog odgovora sada zloupotrijebljeno i iskorišteno da se pravi ratnohuškačka retorika.

04.07.2024. 16:02
  • Podijeli:
Stevandic_Sattler_UNA-655f42b7ab626.webp Foto: UNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez osoba koja ima presudu za lažno svjedočenje, te da je lažno sve što radi.

"Osoba presuđena od Suda BiH zato što je bio lažni svjedok. Pravi spektakle", poručio je Stevandić, odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše to što je Helez objavio snimak sa dronovima na kojem tvrdi da je to "najbolji penicilin za radruživanje Republike Srpske i Federacije BiH".

Stevandić je podsjetio da se u Narodnoj skupštini Srpske nije raspravljalo, niti postoji dokument o razdruživanju već je nešto što je pominjano u smislu nekog političkog odgovora sada zloupotrijebljeno i iskorišteno da se pravi ratnohuškačka retorika.

"Ali, kao što vidite, na to ratno huškanje i Zukana Heleza i snimanje spotova o nekim vojskama i paravojnim formacijama Rame Isaka ne reaguju oni koji pišu nama pismo kada držimo političke govore ili kada raspravljamo o političkoj situaciji u Republici Srpskoj", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da na mirnu demokratsku i skupštinsku raspravu o temama imaju primjedbe, šalju prijeteće poruke, dok na ratnohuškačku retoriku, pokazivanje dronova, okupljanje i snimanje spotova o paravojnim formacijama Isaka ili Heleza ne reaguju, i to je velika sramota.

"I ovo je moj javni poziv da se ambasade koje se inače bave komentarisanjem Republike Srpske i svake naše izjave posvete tome ili da kažu javno da podržavaju ratnohuškačku retoriku Isaka i Heleza", poručio je Stevandić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()