Sarajevo: Taksista ometao policiju tokom uviđaja, utvrđeno da ima alkohola u krvi pa ga uhapsili

Mušakrac se opirao prilikom hapšenja

04.07.2024. 15:52
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_FBiH_foto_Armin Durgut_PIXSELL1-645b5717586ae.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo lišili su slobode muškarca koji je ometao rad policije dok su radili uviđaj na mjestu nesreće kod Historijskog muzeja.

Naime, saobraćajna nesreća se u ulici Zmaja od Bosne dogodila u 13:15 sati i tom prilikom je, u sudaru automobila i romobila, povrijeđen vozač romobila koji je prebačen u bolnicu na utvrđivanja stepena povreda.
Na mjestu nesreće počeo je uviđaj, a prilikom sprovođenja uviđajnih radnji vozač taksija je ometao rad policijskih službenika, potvrdila je Mersiha Novalić za Klix.ba.

Potom su policajci uradili alkotest nad njim i nakon što je utvrđeno da muškarac ima određenu dozu alkohola u krvi, on je lišen slobode.

Kako navodi fotoreporter portala Klix.ba koji se nalazio na mjestu događaja, muškarac se opirao prilikom lišenja slobode te je vikao i navodno uputio pogrdne riječi policijskim službenicima. On je, zatim, sproveden u prostorije PU Novo Sarajevo.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()