Nova mundijalska afera: Je li Maroko oštećen za penal?

"Mislim da je ovo penal. Na svakom drugom dijelu terena bi bio faul. Pa, zašto onda nije penal? Definitivno nije za žuti karton Bufalu"

14.12.2022. 22:41
  • Podijeli:
Bufal Ernandez _DPA Pixsell-639a41f9b60f7.webp Foto: DPA / Pixsell

Mundijalske penal-afere nastavljene su i večeras, nakon polufinalne bitke Francuza i Marokanaca.

Mnogi tvrde da su ovog puta oštećeni Lavovi Atlasa.

Igrao se 27. minut kada je Sofijan Bufal pao u šesnaestercu Francuske poslije starta Tea Ernandeza. Sudija iz Meksika Cezar Ramos ne da nije pokazao na bijelu tačku, nego je čak dodijelio žuti karton fudbaleru Maroka. Da li zbog prigovora ili što je mislio da simulira, manje je bitno. Spornu situaciju pogledajte ovdje.

Nekadašnji engleski reprezentativac Rio Ferdinand odmah se javio na Tviteru:

"Mislim da je ovo penal. Na svakom drugom dijelu terena bi bio faul. Pa, zašto onda nije penal? Definitivno nije za žuti karton Bufalu", prokomentarisao je proslavljeni defanzivac.

Isti utisak ima i španska Marka.

"Situacija je konfuzna, ali ja vidim penal koji je napravio Teo Ernandez nad marokanskim igračem. Sapleo ga je u šesnastercu", istakao je Perez Burul, komentator Marke.

Baš kao i stručni komentator HRT-a Mario Strahonja:

"Definitivno je riječ o penalu. Ovdje imamo obrnutu situaciju, vizuelno u samom početku akcije izgleda kao da je Ernandez napadač. Loše je iskontrolisao loptu i nekontrolisano udario Bufala po potkoljenici. Napadač nije kriv što je dobio udarac". 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()