Nova lica u stručnom štabu FK Željezničar

FK Željezničar danas počinje pripeme za novu sezonu

12.06.2023. 13:37
  • Podijeli:
Sarajevo Željezničar 6_Anadolija-645e9cce1af51.webp Foto: Anadolija

Plavi s Grbavice danas su saopštili kako Nermin Bašić ostaje trener u naredne dvije sezone, a u stručnom štabu će se pojaviti neka nova lica.
FK Željezničar iza sebe ima dosta uspješnu sezonu. Plavi su završili na trećem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine i izborili su Evropu.

Pripreme za start nove sezone počinju već danas. Nermin Bašić povest će Plave sa stadiona Grbavica, a dobra vijest za navijače ovog tima je ta da je ovaj mladi stručnjak danas potpisao novi dvogodišnji ugovor.

Bašić će u novoj sezoni imati nešto izmijenjen stručni štab. Kako SportSport.ba nezvanično saznaje Jadranko Bogičević više neće obavljati ulogu pomoćnika, a umjesto njega će trener Željezničara imenovati pojačanje iz Slovenije, čije ime još nije poznato.

Željo će imati i novog kondicionog trenera. Angažovan je doskorašnji član Veleža Anel Hidić i on će se u budućnosti brinuti za fizičku pripremu fudbalera sarajevskog tima.
Hidić je ranije radio u Željezničaru, bio je u Kini i Libiji i smatra se vrhunskim specijalistom za fizičku pripremu. Vlasnik je UEFA A licence.

U klubu će kao pomoćnik trenera Bašića ostati Jasmin Kolašinac, a za golmane će i dalje biti zadužen legendarni Kenan Hasagić.

Bašić i ekipa danas pale motore. Cilj je što bolji rezultat u Evropi i Premijer ligi, a 39-godišnji trener izrazio je veliko zadovoljstvo što ostaje u klubu.

"Jako sam sretan što sam dobio povjerenje, prije svega navijača, predsjednika Kluba, Upravnog odbora, sportskog direktora. Velika je čast voditi Željezničar, isto tako i velika obaveza. Na obostrano zadovoljstvo smo potpisali jedan duži ugovor, dvije godine plus jedna", rekao je Bašić i dodaje:

"Sam ugovor nam govori da želimo dugoročno da sarađujemo, da želimo da pravimo nešto novo, možda nešto drugačije u okvirima koje trenutno imamo", rekao je Bašić nakon potpisa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()