Nijemci objavili: Povrijeđeno devet policajaca u sukobu sa navijačima Srbije

Sukob je započeo oko 17 sati na središnjem gradskom trgu Marienplatzu kada su policajci pretresli jednog od navijača zbog sumnje u posjedovanje pirotehničkih sredstava

26.06.2024. 14:23
  • Podijeli:
Srbija_navijaci_tuca_foto_X-667aefe45b98a.webp Foto: X/@b92sport

Najmanje devet policajaca povrijeđeno je u sukobu sa navijačima reprezentacije Srbije u središtu Minhena uoči odlučujućeg dvoboja za prolazak u osminu finala između Danske i Srbije igranog u utorak, objavila je njemačka novinska agencija dpa.

Sukob je započeo oko 17 sati na središnjem gradskom trgu Marienplatzu kada su policajci pretresli jednog od navijača zbog sumnje u posjedovanje pirotehničkih sredstava. To je, prema navodima, policije, bio povod za bacanje boca i stolova na njezine pripadnike koji su potom uzvratili upotrebom suzavca i palica.

Nakon tog sukoba na Marienplatzu, navijači reprezentacije Srbije nastavili s nezakonitom upotrebom pirotehnike u blizini postaje podzemne željeznice, ali i unutar stadiona.

Više osoba stoga je optuženo za kršenje javnog reda i mira, nanošenje teških tjelesnih ozljeda i napad na policajce.

Nema podataka o broju povrijeđenih navijača iz Srbije.

Srbija i Danska su u dvoboju 3. kola grupe C igrale 0-0 pa je Srbija kao posljednja u grupi ispala s Eura, dok je Danska zauzela drugo mjesto te će u osmini finala igrati protiv domaćina Njemačke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()