Nije teško pogoditi šta je Rakitić naveo kao razlog odlaska u Al-Shabab: Ustaljenu floskulu je dodatno "začinio"

No, uobičajenu floskulu o veličini kluba i novim izazovima, je dodatno "začinio" dodvorivši se saudijskim vlastima. Što bi se reklo - ne može odmoći

03.02.2024. 11:16
  • Podijeli:
ivan rakitic x com 1-65bd19b49fd51.webp Foto: X-com

Slavni hrvatski nogometaš Ivan Rakitić je najnoviji u plejadi igrača koji su nogometni put odlučili nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Iako je sa 35 godina još uvijek mogao igrati u Evropi, odlučio se na odlazak u Al-Shabab, a zanimljivo je bilo čuti šta on ima reći o razlozima za odlazak u Saudijsku Arabiju.

Rakitić će u Al-Shababu godišnje zarađivati 15 miliona eura po sezoni, a za sam popis ugovora dobio je pet miliona.

No, na službenom predstavljanju se, kao i mnogi igrači prije njega, pravio da novac nije uopće imao nikakvu ulogu.

"Izabrao sam Al-Shabab nakon što sam čitao o klupskoj historiji. Vjerujem da je vrijeme za novi i veliki izazov s Al-Shababom", rekao je Rakitić o klubu koji je tokom historije šest puta bio prvak Saudijske Arabije, a posljednji put prije 12 godina.

No, uobičajenu floskulu o veličini kluba i novim izazovima, je dodatno "začinio" dodvorivši se saudijskim vlastima. Što bi se reklo - ne može odmoći.

"Moji omiljeni brojevi su sedam i deset, ali nakon što sam saznao više o Al-Shababu i projektu Vizija Saudijske Arabije 2030, uzeo sam broj 30. To je simbol moje predanosti da podržim Kraljevinu Saudijske Arabije u ciljevima i aspiracijama za budućnost", poručio je Rakitić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()