Nezaustavljiva Sloga briljira, rutinski je pobijedila Tuzla City i nastavila pohod ka Evropi

Sloga je na stadionu u Modriči zasluženo osvojila tri boda

16.03.2024. 17:22
  • Podijeli:
igman_sloga_igman 1-64d7c438170f8.webp Foto: FK Igman

Sloga Meridian je sjajno otvorila završni dio sezone i u 23. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine je pobijedila Tuzla City rezultatom 3:1.

Sloga je na stadionu u Modriči zasluženo osvojila tri boda. Dobojlije su bili bolji protivnik tokom čitavog susreta i na krilima sjajnog Vidića su upisali 12. pobjedu ove sezone i potvrdili da su veoma ozbiljan kandidat za igranje kvalifikacija za Konferencijsku ligu naredne sezone.

Vidić je doveo Slogu u vodstvo u 12. minuti. Veselinović je sjajno pobjegao odbrani Tuzlaka, ušao u peterac i odigrao povratni pas za Vidića koji je rutinski matirao Lolića za 1:0.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena Vidić je stigao do svog 16. pogotka u prvenstvu i 18. u sezoni.

Šukilović je vratio loptu Loliću koji je nije uštopao, a Vidić je sjajno pratio akciju i postigao najlakši gol ove sezone na prazan gol za velikih 2:0.

I u drugom poluvremenu Sloga je nastavila sa sjajnom igrom, a u 55. minuti je i definitivno riješila pitanje pobjednika.

Veselinović je izveo korner, Lolić je odbranio Vidićev šut glavom, no lopta je stigla do Grabeža koji je posprema u mrežu za 3:0.

Sve što je City uspio uraditi do kraja utakmice je postići počasni pogodak u 79. minuti kada je Hadžić postigao eurogol sa 15 metara iskosa sa lijeve strane za konačnih 3:1 i 12. poraz tuzlanske ekipe ove sezone koja je na taj način ostala u grčevitoj borbi za opstanak.

Danas se igraju još dva susreta 23. kola. Zrinjski će u 16 sati dočekati Željezničar, dok će u 20:45 sati svoj susret na Koševu početi Sarajevo i GOŠK. Direktan televizijski prijenos oba susreta je osiguran na Arena Sportu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()