Neymar želi kupiti i spasiti posrnulog velikana u najtežim danima u historiji

U dugu od 130 miliona

09.04.2024. 20:47
  • Podijeli:
Neymar-64fc215ede9ba.webp Foto: Retuers

Slavni brazilski nogometaš Neymar razmatra kupovinu svog nekadašnjeg kluba u kojem je stekao ime, a koji trenutno proživljava najteže dane u svojoj bogatoj historiji.

Riječ je o jednom od najvećih brazilskih klubova Santosu. Ovaj velikan krajem prošle godine prvi put u historiji ispao je iz elitnog ranga, što je udarac kakav niko od navijača Santosa nije mogao očekivati.

Dok se ekipa priprema da prvi put zaigra u drugom rangu brazilskog nogometa, budućnost kluba je pod velikim znakom pitanja zbog duga od 130 miliona eura. Spasitelji se traže, a to bi mogao biti Neymar.

Neymar je upravo u Santosu počeo karijeru, a u posljednje vrijeme sve češće se spominje njegov povratak u klub. No, današnje informacije iz Brazila i Španije govore da je Neymar zainteresovan za kupovinu i spašavanje ovog slavnog kluba te bi u poduhvat ušao zajedno s ocem.

Prema pisanju Brazilaca, Neymar namjerava da učini isto što je i legendarni Ronaldo Nazario učinio s Cruzeirom 2021. godine. Ronaldo je kupio klub nakon ispadanja u niži rang, za 80 miliona eura kupio je 90 posto dionica, a samo devet mjeseci kasnije ekipu je vratio u viši rang.

Neymar trenutno ima ugovor u Saudijskoj Arabiji kojim zarađuje 100 miliona eura po sezoni pa tako vjerovatno ima i nešto ušteđevine da si može priuštiti kupovinu voljenog kluba.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()