Neymar u senzacionalnom transferu?

Hoće li se ponovo okupiti najubojitiji trojac u historiji fudbala?

06.03.2024. 12:28
  • Podijeli:
Neymar-64fc215ede9ba.webp Foto: Retuers

Neymar je potvrdio da bi ponovo želio igrati uz Lionela Messija i time dao medijima materijala za nagovještaj mogućeg transfera iz Saudijske Arabije u SAD.

Brazilski napadač Al Hilala već je dugo povrijeđen, a prema nekim pisanjima možda je već i odigrao svoju posljednju utakmicu za saudijski klub.

Messi je trenutno član Inter Miamija u kojem je okružen nekadašnjim saigračima iz Barcelone, Luisom Suarezom, Jordijem Albom i Sergijem Busquetsom. S Neymarom je igrao u Paris Saint-Germainu, a s njim i Suarezom tvorio legendarni napadački tercet MSN.

"Nadam se da ćemo ponovno igrati zajedno. Leo je sjajna osoba. Mislim da je sretan, a ako je on sretan i ja sam sretan zbog njega", rekao je nedavno Neymar, koji zbog povrede koljena propušta ostatak sezone.

Poznata je njegova želja da se okuša u MLS-u. Prošle godine je na upit hoće li se umiroviti u rodnom Brazilu odgovorio da nije siguran u to i da bi rado zaigrao u Sjedinjenim Američkim Državama.

Neymar je u Al Hilal stigao prošle godine i potpisao ugovor do kraja sezone 2024./25, navodno za 200 miliona eura. U pet utakmica prije povrede postigao je jedan gol.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()