(Ne)moguća misija: Juventus će izgubiti milione ako se ne plasira u Ligu prvaka

Po drugi put u sezoni kažnjeni

25.05.2023. 12:40
  • Podijeli:
juventus reuters-646f3a6d15c6e.webp Foto: Reuters

Juventusu je oduzeto deset bodova u Serie A zbog skandala vezanog za napuhavanje cijena određenih igrača kako bi se ispeglale poslovne knjige i izbjegle sankcije oko kršenja financijskog fair-playa.

Torinski klub time je pao s drugog na sedmo mjesto, pa ga dva kola prije kraja sezone pet bodova dijeli od četvrtog Milana, koji ima zadnje mjesto za Ligu prvaka.

Juventusu je potrebno čudo kako bi igrao Ligu prvaka, odnosno moraju mu se poklopiti loši rezultati Milana, Atalante i Rome, klubova koji imaju pet, dva i jedan bod više od njega. Ne pobijedi li Juventus već Milan u 37. kolu, matematički će ostati bez LP-a.

Juventus bi time prvi put u 11 godina propustio nastupiti u Ligi prvaka, a La Gazzetta Dello Sport navodi kako bi italijanski velikan tako ostao bez 90 miliona eura, koliko bi inače zaradio kroz UEFA-ine bonuse i dolaske navijača na njegov stadion u Torinu.

Podsjetimo, Juventusu je najprije oduzeto 15 bodova, ali su mu vraćeni nakon žalbe, da bi mu zatim uzeli deset bodova. Time je pao na minimalno sedmu poziciju koja donosi kvalifikacije za Konferencijsku ligu. No u borbi s Romom, Atalantom i Milanom još može izboriti jača evropska takmičenja. Ekipa trenera Maxa Allegrija u zadnjem kolu igrat će protiv Udinesea.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()